Wat is operational lease?

Wat is operational lease?

Operational lease is simpelweg een vorm van leasen, waarbij u een vast bedrag per maand betaald. Vaak zitten daar ook alle kosten van de auto bij inbegrepen met uitzondering van brandstof. De kosten die wel zijn inbegrepen zijn verzekeringskosten, wegenbelasting, onderhoudskosten en rentes- en afschrijfkosten 

Wat zijn de voordelen van operational lease?

Ten eerste heeft u meer visie in uw kosten. U betaald een vast bedrag per maand waarmee gelijk alle kosten (m.u.v. brandstof) gedekt zijn. U hoeft geen grote investeringen te doen door bijvoorbeeld zelf een auto te kopen. Als u de auto operational lease bent u de eigenaar van de auto, dit kan dus financiële voordelen met zich meebrengen.

Wat zijn de nadelen van operational leasen?

U zult aan het einde van het leasecontract de auto moeten inleveren. Bij netto operational lease heeft u vaak nog wel de mogelijkheid om het bedrijfsmiddel over te nemen. U betaald dan maandelijks extra voor de serviceskosten. Zelfs als u geen schade rijdt en geen onderhoud/reparaties nodig heeft.

Waarom operational lease kiezen?

Veel ondernemers kiezen voor deze leasevorm, omdat deze bedrijfswagens niet op hun balans gezet wordt. Dat komt omdat u op papier gezien niet de echte eigenaar bent van de auto. Een lease contract is makkelijk en snel opzegbaar.

Voordelen elektrisch leasen:

Elektrisch leasen zorgt voor veel voordelen, het is namelijk erg duurzaam. Zeker als u de auto oplaadt met groene stroom, zoals stroom vanuit zonnepanelen. Als u operationeel least moet u betalen voor de brandstof, hierbij is laden veel goedkoper dan brandstof. Elektrische auto’s hebben ook over het algemeen minder onderhoud nodig dan auto’s op brandstof. Elektrisch rijden is dus niet alleen schoon, maar ook comfortabel, het is stil en rijdt fijner. Opladen van de auto kan tegenwoordig erg gemakkelijk. Nederland heeft maar liefst 81.000 openbare laadpalen die 24/7 open zijn! Ter vergelijken zijn er maar 4.100 tankstations. 


Deel deze pagina