De bijtelling in 2022

De bijtelling in 2022

De bijtellingspercentages zullen de komende jaren veel van elkaar verschillen. Voor benzine- en dieselauto’s zal er niks veranderen omtrent de bijtelling. Bij auto’s die meer dan 1 gram CO2 uitstoten, krijgen 22% bijtelling. Wanneer u elektrisch rijdt heeft u een lager bijtellingspercentage. De Nederlandse overheid roept mensen op om over te stappen op een elektrische auto en dat doen zij op verschillende manieren. De zakelijke rijder heeft recht op een verlaagd bijtellingstarief.

Wat verandert er precies voor de bijtelling van 2022?

Zoals hierboven eerder al vermeld, verandert er niks voor auto’s die CO2 uitstoten. Deze behouden het bijtellingstarief van 22%. Voor de elektrische rijder veranderd er daarentegen het een en ander. Vanaf 2022 zal het bijtellingsvoordeel voor de elektrische rijder gaan verminderen. In 2022 zal u namelijk een bijtelling van 16% moeten betalen.

Stijgende brandstof prijzen

Elektrische auto’s worden steeds meer verkocht. Doordat er meer elektrische auto’s verkocht worden, is de verkoop van brandstof enorm achteruit gegaan. Uiteindelijk moet deze inkomstenderving op een andere manier opgelost worden. Afgelopen jaar zijn accijns op diesel al verhoogd met 1 cent. In 2022 zal dit ongewijzigd blijven. Daarentegen worden de dieselaccijns in 2023 wel weer verhoogd met 1 cent.

Niet alleen de overheid roept mensen op om over te stappen op elektrische auto’s, maar ook wij adviseren het onze klanten. De afgelopen jaren waren de bijtellingsregels erg interessant, en daar kunnen ook nu nog veel ondernemers van profiteren. Bespaar dus vandaag nog en bekijk ons brede assortiment aan elektrische auto’s. Wij hebben een grote voorraad aan elektrische auto’s en wij assisteren u graag bij het vinden van de juiste elektrische/bijtellingsvriendelijke auto! Bekijk hier ons aanbod!


Bereken de bijtelling in 2022

De bijtelling in 2022 kunt u berekenen met de cataloguswaarde van uw auto. Neem 22 procent van de cataloguswaarde en u kunt de bijtelling berekenen. Wanneer u de cataloguswaarde weet, kunt u de cataloguswaarde vermenigvuldigen met het belastingtarief. 

Berekening bij auto met brandstof

Wanneer u een auto met een cataloguswaarde van €35.000,- heeft doet u het volgende: €35.000 vermenigvuldigt u met 0,22%= €7.700,-. De kans bestaat dat u extra belasting moet betalen. Dat is zo wanneer u binnen het belastingtarief van 37,07% valt.

Uw auto opladen in het buitenland

Een groot deel van partijen die laadpassen aanbieden hebben een brede dekking. De laadpas kan dan bijna in heel Europa gebruikt worden. Partijen die dit onder andere aanbieden zijn: Shell, Recharge en de ANWB. Het is niet gelijk zo dat als een aanbieder gebruikt kan worden in veel landen dat de dekking dan ook meteen goed is. 

Deel deze pagina