Hoe kies ik de juiste leaseauto?

Hoe kies ik de juiste leaseauto?

Het is natuurlijk erg belangrijk dat u een leaseauto kiest die bij u past. Om de juiste keuze te maken, kunt u zich vragen stellen zoals: ''Wil ik de auto privé gebruiken?'' ''Hoeveel kilometers ben ik van plan te rijden?'' ''Wil ik schakelen of liever een automaat?'' En natuurlijk ook: ''Hoeveel mag het kosten?''

Kosten voor leasen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het leasen van een auto, elk met een ander kostenplaatje. Met private lease betaalt u bijvoorbeeld tot wel 5 jaar een vast bedrag per maand. Een fijne optie, want u komt zo niet voor verrassingen te staan. Hierbij is het uiteraard wel van belang dat u een auto kiest met een vast tarief dat bij uw inkomen en leefomgeving past. Bij financial lease heeft u 5 vaste kosten, dit zijn ze op een rijtje:

- Verzekering

- Wegenbelasting

- Periodieke keuringen

- Zomer/winterbanden

- Brandstof

Operational lease is bijna hetzelfde, alleen komen daar de reparatie en onderhoudskosten nog bij. De meeste mensen kiezen hierdoor voor financial lease, omdat dit voordeliger is en u de economische eigenaar van het voertuig bent.

Per leasevorm komen er vaak nog verschillende kosten bij kijken. Bij private lease bent u zelf verantwoordelijk voor belastingen, reparatie, onderhoud en verzekeringen. Dit komt bovenop uw maandelijkse kosten. De brandstofkosten zijn bij alle leasevormen voor eigen rekening.

Nieuw of gebruikt?

Als u een auto least, kunt u kiezen voor een gloednieuwe auto of een tweedehands auto. Het voordeel van een nieuwe auto leasen, is dat de kans dat er iets kapot gaat erg klein is. Bij een tweedehands auto loopt u meer risico, maar u rijdt wel voordeliger dan met een nieuwe auto. 

Kilometers

Als u voor private lease kiest, is het belangrijk dat u van tevoren bedenkt hoeveel kilometers u van plan bent om te rijden. Op basis daarvan kunt u besluiten of u beter voor een auto op diesel op benzine moet kiezen. Een auto die op diesel rijdt is op langer termijn voordeliger dan een auto die op benzine rijdt. Maakt u veel korte ritjes? Dan kunt u beter voor een benzine of elektrische auto kiezen.


Deel deze pagina