Leasen als zzp’er

Leasen als zzp’er

Is het mogelijk om een auto te leasen? Een logische en veelvoorkomende vraag bij zzp’ers. Als zzp’er bent u de baas over uw eigen tijd, maar u moet wel opdrachten binnenhalen. Hoe reist u naar de klant? Het vinden van het juiste vervoersmiddel is vaak lastig voor zzp’ers. In deze blog vertellen wij u graag meer over de voordelen van leasen en geven wij u duidelijk beeld bij het leasen van een auto.

Voordelen van leasen als zzp’er

Een nieuwe auto kopen is een grote investering, zeker voor beginnende ondernemers. Bij het leasen van een auto profiteert u van de volgende voordelen:

- U hoeft niet in één keer een grote investering te doen. Wij kopen de auto en in ruil daarvoor betaalt u een vast maandbedrag;

- U profiteert van fiscale voordelen, zoals investeringsaftrek en renteaftrek;

- U heeft recht op terugvordering van de btw over de aanschafprijs;

- U bepaalt zelf de looptijd van het contract;- U heeft geen kilometerbeperking.


De kosten voor de lease zijn maandelijks hetzelfde, dat maakt budgetteren erg makkelijk.

Het is voor u als ondernemer belangrijk om grip te hebben op uw kapitaal. U wilt investeren in de onderneming om successen te vergroten, maar u gaat daarnaast het liefst zonder zorgen de weg op. Twijfelt u over een investering in een goede auto of bedrijfswagen? Dan is Financial Lease de perfecte oplossing voor u! Voor een vast bedrag per maand rijdt u in uw eigen auto of bedrijfswagen.

Financial Lease voor zzp’ers

Als ondernemer kunt u kiezen voor Financial Lease. Deze leasevorm biedt u veel vrijheid en vele fiscale voordelen, zoals al eerder genoemd. U kunt direct de btw terugvorderen, u behoudt uw schadevrije jaren en u hebt onbeperkte kilometers.

Financial Lease is een zakelijke vorm voor leasen waarbij de auto uw eigendom wordt. De leasemaatschappij koopt de auto en u betaalt maandelijks de leasemaatschappij. Aan het einde van het contract bent u de eigenaar van de auto. U mag zelf beslissen naar welke garage u de auto voor onderhoud brengt, hoeveel kilometers u ermee gaat rijden en of u naast het zakelijk gebruiken van de auto ook de auto privé wilt gebruiken.

Deel deze pagina