Van leaseauto wisselen tijdens uw lopende leasecontract

Van leaseauto wisselen tijdens uw lopende leasecontract

Bij ons kunt u kiezen voor financial en operational lease. Nu kan het voorkomen dat u een leasecontract heeft lopen bij ons en u wilt wisselen van contract. Dit kan zijn vanwege verandering in uw huidige situatie, een groeiend bedrijf of grote ambities voor de toekomst. 


Onze leasecontracten zijn zo flexibel dat u op ieder moment kunt aangeven dat u graag van auto wilt wisselen. Tegenover betaling wordt dit voor u mogelijk gemaakt. Er wordt meestal een fors bedrag gevraagd voor de omruiling van de auto. Onze voorwaarden voor het inruilen van uw leaseauto hebben wij voor u op een rijtje gezet.

Voorwaarden auto inruilen bij financial lease 

Bij ons tekent u een financial lease contract van minimaal 12 maanden en maximaal 60 maanden. Dit is dus een vaste periode, hiermee gaat u akkoord bij het tekenen van het contract. Omdat onverwachts een hoop dingen kunnen veranderen, kunt u dit contract ontbinden of omzetten. Bij OnLease bent u erg flexibel en doen wij ons best om voor u de beste optie te vinden. 

U kunt uw financial leasecontract in overleg beëindigen, omdat u economisch eigenaar bent van uw leaseauto. Er zijn twee opties, de auto inruilen of verkopen. Als u de auto inruilt en kiest voor een grotere auto, zal de prijs stijgen. Als u een kleinere auto kiest, dan zal de prijs dalen. 

Het verschil tussen de inruilprijs van de inruilauto en de inruilprijs komt voor rekening van de klant. Dus als u minder teruggeeft dan u nodig heeft, bent u in het nadeel, en als u meer trekt dan u nodig heeft, houdt u geld over.


Voorwaarden auto inruilen bij operational lease

Bij operational lease least u een auto van ons voor een bepaald aantal maanden of jaren. U kunt daarna de auto inleveren en een nieuw contract (met de nieuwe auto) tekenen. Met een zo'n contract bent u niet gemachtigd om de leaseauto te verkopen. U bent immers niet de eigenaar, dit geldt alleen bij financial lease. 

Omdat u bij ons onder contract staat met een vast maandbedrag, kunt u de auto niet inruilen tijdens een lopend contract. Als u echt geen andere mogelijkheid heeft, zal de auto ingeruild worden in ruil voor een geldbedrag als boete. 


Dus, als u uw leaseauto van OnLease wilt inruilen, heeft u een financial lease contract nodig. Dit gaat erg gemakkelijk en u kunt een nieuwe auto uitzoeken die meer bij uw wensen en behoeften past. 

Als uw operational lease contract nog op huidig moment nog loopt, kunt u de auto niet inruilen. Het contract moet eerst aflopen en dan kunt u een nieuw contract afsluiten. Als u een operational lease contract wilt afsluiten hebben wij wel advies voor u. Wij raden u aan, zeker als u beginnend ondernemer of een groeiend bedrijf bent, om een contract af te sluiten met de minimale looptijd.Deel deze pagina