De verschillende leasevormen

De verschillende leasevormen


Autolease is in feite een vorm van autohuur. Eenvoudig gezegd koopt OnLease een auto en u als gebruiker betaalt een bedrag voor het gebruik van de auto. Een voordeel van zakelijk leasen is dat u de investering van een nieuwe auto niet zelf hoeft te betalen en het hele bedrag ook niet in één keer betaald hoeft te worden. Om deze reden stappen ook steeds meer ondernemers over op zakelijk leasen.


In een leasecontract worden er afspraken op papier gezet en door beide partijen getekend. In het contract staat voor welke periode wordt geleased, voor welk bedrag er geleased wordt en de voorwaarden van het contract. De afspraken in het contract zijn er in verschillende vormen: zo is er Financial Lease en Full Operational Lease. Over beide kunt u in deze blog meer informatie vinden.


Financial Lease

Financial Lease is een toegankelijke leasevorm voor ondernemers, het is in feite een vorm van kredietverlening. De auto staat op naam van de leasenemer, dat bent u als ondernemer of werkgever. De auto komt bij de leasenemer daarom ook op de balans. De leasemaatschappij, OnLease, schiet de kosten voor de auto voor en ontvangt maandelijks terugbetalingen met rente op de lening. 


Bij Financial Lease hoeft u zelf geen grote investering te doen om een auto of bedrijfswagen aan te schaffen. U bent de economische eigenaar van de auto, waardoor u profiteert van fiscale voordelen: u kunt de gefactureerde btw terugvorderen en het is mogelijk om gebruik te maken van rente- en afschrijvingskosten die fiscaal aftrekbaar zijn.


Waarom financial Lease?

Het is voor u als ondernemer belangrijk om grip te hebben op uw kapitaal. U wilt investeren in de onderneming om successen te vergroten, maar u gaat daarnaast het liefst zonder zorgen de weg op. Twijfelt u over een investering in een goede auto of bedrijfswagen? Dan is Financial Lease de perfecte oplossing voor u! Voor een vast bedrag per maand rijdt u in uw eigen auto of bedrijfswagen.


Het risico van Financial Lease

Bij Financial Lease wordt meestal geen service opgenomen in het contract. De leasenemer, u, zorgt zelf voor zaken als onderhoud, verzekering en het betalen van belastingen. Bij Financial Lease zijn verzekeringen, onderhoud en wegenbelasting niet inbegrepen. Bovendien draagt de leasenemer het economische risico van de auto. Het kan zijn dat de auto aan het eind van de gebruiksduur minder waard is dan bij aanschaf gedacht. Het verlies is dan volledig voor de leasenemer.


Voordelen van Financial Lease:

Naast het risico heeft Financial Lease ook vele voordelen. Het is belangrijk om in uw keuze altijd de voordelen tegen de risico’s af te wegen. Hierdoor de voordelen op een rij:

De auto wordt eigendom;

Meer financiële ruimte;                                                                                

Profiteren van veel fiscale voordelen;

Invloed op contractduur en maandelijkse kosten;

Geen onnodige servicekosten;

Mogelijk voor starters;

Veel aanbod aan auto’s;

Bij Financial Lease wordt u eigenaar van de bedrijfsauto. U zit niet vast aan een maximum aantal kilometers per jaar en u kunt gaan en staan waar u wilt;

Aan het eind van de leasetermijn is de auto officieel eigendom van de onderneming. Het leasecontract vervalt.


Full Operational Lease

Bij Full Operational Lease rijdt u als ondernemer of werkgever voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto/bedrijfswagen. Bij deze leasevorm neemt OnLease alle autokosten op zich, zoals: onderhoud, verzekering, wegenbelasting, pechhulp en vervangend vervoer. Alleen de brandstof en belastingen zijn voor u. U heeft dus geen onverwachte kosten en betaalt een vast bedrag per maand en profiteert van gemak. U wordt volledig ontzorgd in deze leasevorm.


Bij deze vorm van leasen blijft de auto in het bezit van OnLease. De auto staat dus niet op uw balans, de kosten voor de auto worden maandelijks op de winst- en verliesrekening geboekt.


Waarom Full Operational Lease?

Het is voor veel bedrijven onmisbaar om een goede, betrouwbare en representatieve auto/bedrijfswagen te rijden. Tegelijkertijd is het als ondernemer niet prettig om zorgen te dragen over het wagenpark. Full Operational Lease in de leasevorm voor ondernemers die wel de lusten willen ervaren van een bedrijfsauto of bedrijfswagen, maar niet de lasten. Van de aanschaf tot het onderhoud en de verzekering: voor een vaste lage maandelijkse investering rijdt u met Full Operational in een splinternieuwe auto/bedrijfswagen compleet ontzorgd.


Voordelen van Full Operational Lease:

Geen onverwachte kosten;

Geen restwaarde risico;                                                  

Gegarandeerd 24/7 mobiliteit;

Kosten zakelijk aftrekbaar;

Geheel verzorgd leasen
Bij de leasevorm Full Operational Lease maakt u gebruik van uw leaseauto en wordt, de naam zegt het al, full-service geregeld door de leasemaatschappij. In ruil voor het gebruik, investeert u maandelijks een vast tarief. Full Operational Lease kent een aantal voordelen. Zo heeft u maandelijks grip op uw investeringen. Daarbij houdt u ook nog eens de hoge aanschafwaarde van een auto in uw zak. Dit kunt u dan voor andere doeleinden gebruiken.

Kies uw zakelijke leaseauto
OnLease helpt ondernemers op weg. De leasevorm maakt daarbij niet uit, want wij bieden zowel Financial Lease aan als Full Operational Lease. U kunt bij ons iedere leaseauto volledig naar wens rijden. Wij bieden transparante en eerlijke voorwaarden aan op iedere leaseovereenkomst.

Twijfelt u nog over de keuze of heeft u meer informatie nodig? Neem gerust contact met ons op via mail via: info@onlease.nl of telefonisch via + 31 (0) 85 902 22 126Deel deze pagina