Dit moet u weten over zomerbanden!

Dit moet u weten over zomerbanden!


Met de zomer in aantocht is het tijd om de winterbanden te vervangen door zomerbanden. Maar wat zijn zomerbanden nu eigenlijk? Waarom zijn ze nodig en waar moet u op letten bij het kiezen en onderhouden van deze banden? In deze blogpost van Onlease vindt u alles wat u moet weten over zomerbanden.

Wat zijn zomerbanden?

Zomerbanden zijn banden die zijn ontworpen om optimaal te presteren bij warmere temperaturen, vanaf ongeveer 7 graden Celsius. Ze hebben een harder rubber compound dan winterbanden, waardoor ze minder snel slijten bij hogere temperaturen. Bovendien hebben ze een ander profiel dan winterbanden, waardoor ze beter grip bieden op droge wegen. Zomerbanden zijn daarom ideaal voor gebruik in de lente, zomer en vroege herfst.

Waarom zijn zomerbanden nodig?

In de zomer is het vaak warmer en droger dan in de winter. Winterbanden zijn ontworpen om optimale prestaties te leveren bij koude temperaturen en winterse omstandigheden zoals sneeuw, ijs en regen. Bij hogere temperaturen verliezen winterbanden echter hun grip en kan de remafstand langer worden, waardoor het risico op een ongeluk toeneemt. Zomerbanden zijn ontworpen om juist bij warmere temperaturen optimale prestaties te leveren, waardoor ze veiliger zijn in de zomer.

Waar moet u op letten bij het kiezen van zomerbanden?

Bij het kiezen van zomerbanden zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hieronder vind u enkele belangrijke punten:

Bandenmaat: Controleer altijd welke bandenmaat geschikt is voor uw auto. Dit kunt u vinden in het instructieboekje of op de sticker in de deurstijl van de bestuurdersdeur

Labeling: Let op de labeling van de banden, deze geeft informatie over de prestaties van de banden op het gebied van brandstofverbruik, grip op nat wegdek en geluidsniveau

Profiel: Zorg ervoor dat het profiel van de banden in goede staat is en voldoet aan de minimale profieldiepte (1,6 mm). Een goed profiel zorgt voor meer grip op het wegdek en een kortere remweg.

Weer: Als u in een gebied woont waar het veel regent of in de zomer vaak heet is, dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste zomerbanden. Er zijn bijvoorbeeld banden met speciale eigenschappen voor regenachtig weer.

Merk: Let op het merk van de banden. Sommige merken staan bekend om hun hoge kwaliteit en goede prestaties op het gebied van grip en remmen.

Budget: Tot slot is het belangrijk om te kijken naar uw budget en de prijs-kwaliteitverhouding van de banden. Goedkopere banden kunnen aantrekkelijk lijken, maar kunnen uiteindelijk duurder uitpakken als ze sneller slijten en vaker vervangen moeten worden.

Voor vragen, meer informatie of een advies op maat, kunt u ten alle tijde contact met ons opnemen. Wij staan voor u klaar! 

Deel deze pagina