Misvattingen over leasen

Misvattingen over leasen

Misvattingen over leasen

Er zijn veel vragen rondom het leasen van een bedrijfswagen. Als ondernemer heeft u verschillende opties. Zo weten veel mensen niet welke voorwaarden er nou exact vast zitten aan elke leasevorm. Wij vertellen graag hoe het nou echt zit zodat u precies weet, waar u aan begint bij het leasen van een bedrijfswagen. 

Je bent geen eigenaar van de auto

Dit hangt helemaal af van de leasevorm. Bij operational lease blijft de auto eigendom van de leasemaatschappij. Kiest u voor financial lease? Dan is het voertuig aan het einde van het contact volledig jouw eigendom. Dat is dus een van de grote voordelen van deze leasevorm. Vanaf dag 1 bent u al economisch eigenaar dus aan het einde kunt u zelf bepalen wat u met de auto gaat doen. 

Leasen kost veel geld

Dat is één van de meest gestelde vragen. Zakelijk leasen hoeft niet duur te zijn. Het is belangrijk dat u  kiest voor een leasevorm wat het beste bij uw onderneming past. Het fijne is dat u niet in een keer een grote investering hoeft te doen. Hierdoor houdt u uw vermogen in het bedrijf. Omdat het bedrag iedere maand hetzelfde is weet u precies waar u aan toe bent. Zo komt u dus niet onverwachts voor verrassingen te staan. Kiest u voor financial lease? Dan wordt u eigenaar van de auto als het contract voorbij is. Je kunt er dan altijd voor kiezen om de auto weer te verkopen. 

Je zit vast een een contract

Na 14 dagen bedenktijd staat het contract vast voor het aantal afgesproken maanden. Het contract wordt in overleg met de leasemaatschappij vastgesteld. U kunt dus zelf de duur van het contact kiezen. Heeft u een geldige reden om tussentijds het contract op te zeggen? Dan kan het zijn dat dit geregeld kan worden zonder extra kosten. In sommige gevallen betaalt u wel een restbedrag. 


Heeft u hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel deze pagina